Kunstgrasveldje in Oijen

Aan de Bernhardweg in Oijen ligt een voetbalveldje waar ontzettend veel gebruik van wordt gemaakt door de Oijense jeugd. Helaas bij slecht weer is het meteen een grote modderpoel waardoor de jeugd hier niet meer terecht kan. In het dorp is verder geen plek meer waar ze terecht kunnen. Het schoolplein is volledig bestraat en ligt de bal zo op het dak of bij omwonenden in de tuin. De speeltuintjes aan de Pastoor Feletstraat en Weverstraat zijn verouderd en is voetballen geen optie. Er zijn speeltoestellen weggehaald en niks voor teruggekomen, dus hier ook te weinig uitdaging voor de jeugd.
In dorpen om ons heen (o.a. Lith, Lithoijen, Megen, Haren, Berghem) zien wij hele mooie kunstgrasveldjes en speeltuintjes liggen waar wij erg jaloers op zijn! 
Wij willen dit ook heel graag voor onze jeugd in Oijen zodat ze lekker buiten kunnen spelen! Stemmen jullie mee?

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Klopt helemaal, ik heb enkele maanden geleden ook een verzoek gedaan om de speeltuintjes in Oijen geschikt te maken voor diverse leeftijden voor onder de 2 is er niks en de kabelbaan was juist voor de oudere kinderen zeer geschikt. De reactie was hierin als volgt:kinderen gebruik maken van de al bestaande speelprikkels in de openbare ruimte. zodat de kinderen kunnen genieten van een gevarieerde speelervaring. Oijen beschikt over een unieke omgeving met tal van speelprikkels, zoals groene randen, bosjes en slootjes. Hoewel er wellicht niet veel speeltoestellen zijn, biedt deze natuurlijke omgeving uitgebreide mogelijkheden voor kinderen om vrij en creatief te spelen. Omdat de gemeente deze lijn heeft ingezet binnen het speelbeleid is er besloten dat er geen extra speeltoestellen in Oijen worden bijgeplaatst. De natuurspeeltuin in Megen is super mooi en geschikt voor jong tot tiener. Maar is met sponseren en vrijwilligers opgezet mooi voorbeeld!

Antwoord

De kinderen uit Oijen hebben een leuk filmpje gemaakt om nog eens duidelijk te maken waarom een kunstgrasveldje zo ontzettend gewenst is! Jurre bedankt voor het monteren! https://m.youtube.com/watch?v=3F18f2pBngQ&t=1s

Antwoord

https://m.youtube.com/watch?v=3F18f2pBngQ&t=1s

Antwoord

Zeer goed idee !!

Antwoord

Goed idee, kinderen moeten toch buiten kunnen spelen. Graag ook de kabelbaan terug.

Antwoord

Inderdaad Anny deze word door heel veel kinderen gemist ! Ze halen hem weg maar plaatsen er niets meer voor terug zo jammer.

Antwoord

Goed idee, kinderen moeten toch buiten kunnen spelen. Graag ook de kabelbaan terug.

Antwoord

Goed idee, kinderen moeten toch buiten kunnen spelen. Graag ook de kabelbaan terug.

Antwoord

Geweldig idee! Op die manier kunnen kinderen in alle weersomstandigheden lekker actief zijn en blijven!

Antwoord

Super goed idee! Dan kunnen alle kids ook tijdens regenachtige dagen blijven voetballen

Antwoord

Super leuk idee!

Antwoord

Super leuk en goed initiatief!!

Antwoord

Geweldig idee! Leuk voor de jeugd van Oijen!

Antwoord

Super! Helemaal mee eens. Op naar een mooi kunstgras veldje. =)

Antwoord

Geweldig idee! Dan kunnen de kinderen ook tijdens de nattere periode lekker buiten voetballen.

Antwoord

Voetballen doe je met voetbalschoenen, niet met regenlaarzen!

Antwoord

Geweldig idee, ook bij zo'n natte periodes lekker spelen

Antwoord

Mooi idee voor de Oijense jeugd!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-11-2023