Soorten ideeën op Mijn buurt Oss

Op Mijn buurt Oss vindt u ideeën van inwoners om hun buurt  nog prettiger te maken. Hieronder leggen we uit welke verschillende soorten ideeën we hebben.

Bij het plaatsen van uw idee kiest u een categorie. Er zijn vijf categorieën: 1. Groen, 2. Spelen, 3. Ontmoeten en sporten, 4. Paden, wegen en verkeer en 5. Overig.

1. Groen

De categorie 'Groen' is voor alle ideeën die te maken hebben met groenstroken of –perken, bomen, struiken en grasvelden. Een idee voor het veranderen of onderhouden van een groenstrook bij u in de straat valt bijvoorbeeld in deze categorie.

2. Spelen

De categorie 'Spelen' is voor alle ideeën die gaan over spelen  in uw buurt.  

3. Ontmoeten en sporten

Alles waarbij 'Ontmoeten en sporten' centraal staan valt onder deze categorie. Denk aan voorzieningen die er voor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten of gaan sporten in de buurt. Voorbeelden: buurttuin, beweegroutes of voorzieningen voor honden. En het kan ook een oproep voor een jeu-de-boules competitie zijn.

4. Paden, wegen en verkeer

De categorie 'Paden, wegen en verkeer' is voor alle ideeën die te maken hebben met het grijs in de wijk. Het grijs is alle straten, wegen, stoepen, paden en pleinen. Ook de ideeën die te maken hebben met het verkeer horen hierbij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een idee om de straat verkeersveiliger te maken.

5 Overig

Past uw idee niet in een van de bovenstaande categorieën? Dan kiest u voor de categorie 'Overig'. Denk bijvoorbeeld aan ideeën over verlichting.