Aanleg bijentuin in plaats van grasveld

Achter onze woning ligt een ontsluitingspad, met een groot grasveld. Tegen het ontsluitingspad begint het grasveld met een verhoging. Ter plaatse van die verhoging, zou ik graag zien, dat er een bijentuin komt. Het is een lastig te maaien deel, waardoor het er kaal uitziet, het gras is bovenop weg, zie foto's.

Daarnaast wordt de bij bedreigd. De aanleg en het onderhoud, wil ik in eigen beheer doen, indien de gemeente dit niet kan/wil. Om te starten, zou ik een eerste instantie, over een breedte van circa 5 m1 tot maximaal de perceelsgrens willen benutten, tot net bovenop de heuvel.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer,

We zijn benieuwd naar hoe u idee wordt gedragen in de buurt.

Kunt u ons hierover informeren? Dit kan door contact op te nemen met de wijk coordinator. Zie op de site de contactgegevens.

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op Mijn buurt Oss. Fijn dat u onze website heeft gevonden! Het is belangrijk dat uw buurtgenoten uw idee vinden. Probeer uw buurtgenoten te informeren over deze website zodat zij kunnen reageren op uw voorstel. Zij kunnen reageren op uw idee door het geven van hartjes en/ of reageren met een bericht op uw idee. Dit gaat gemakkelijk met de knop ‘Deel dit idee’. Over enkele weken wordt er met u contact opgenomen. Als u eerder vraagt heeft dan gerust met de wijk coördinator contact op. Succes!

Reacties

Hugo, misschien moet je je buren attenderen op deze site, zodat zij je idee ook steunen. Hoe meer steun hoe beter. Ik heb vorig jaar een idee ingestuurd en dat is nu inmiddels goedgekeurd. Mede door de steun van mijn buren.

Antwoord

Wat een geweldig idee. Bijen hebben nu eenmaal honing nodig en wij hebben bijen nodig. Het is daar een prachtig plekje. En als het lastig te maaien is, dan is het voor de gemeente handig als het door iemand verzorgt wordt. Ik heb nog een paar matjes liggen met zaadjes die je wel voor dit idee mag gebruiken.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-08-2021