Bloementuin / bloemenstrook ipv kaal grasveldje

Kan het zo gedaan worden dat een gedeelte van de grasveldjes tegenover nrs 25/27/29/31 voorzien worden van een zandstrook waarin bloemenzaad gedaan kan worden. Nu is er aan de buitenzijde een groenstrook met stuikgewas. Als er voor deze ring van struikgewas een strook van 1of 2 meter vrij gefreesd kan worden, kan daar bloemenzaad in gedaan worden om daar wilde bloemen te laten groeien. Dat is veel mooier en beter voor oa de bijen. het aanzicht wordt dan gras, bloemen en de achterzijde groenstrook/struikgewas

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Hallo Ronald,

Fijn dat jij wil meeedenken over die groenstrook. Daar willen wij graag in meedenken. Wordt jouw idee ook gedragen door de buurt?
Met het aanklikken van de 'ik doe mee knop' op deze site, wordt dat snel inzichtelijk.Onderstaande kan de gemeente bieden;

Om de bloemen te behouden na inzaaien, moet op het juiste moment gemaaid en afgevoerd worden.

Dat luistert nauw. De gemeente wil tegen die tijd:

  • Een ontwerp maken met de bewoners met kruiden of vaste planten;
  • Beheerafspraken maken, dat de bewoners het zelf bijhouden ihkv zelfbeheer.

    Met vriendelijke groeten,
    Alex van der Heijden
    wijkcoƶrdinator Oss-zuid

Reacties

Hoi Alex, Goed dat dit idee omarmt is en naar mogelijkheden wordt gekeken. Ik zal desgewenst bij de nummers 27, 29, 31 en 44 wel navraag doen. Qua onderhoud verwacht ik weinig problemen. Zie bijvoorbeeld het Nikolupad wat door Tosse loopt en waar langs het maisperceel een brede strook met wilde bloemen is gemaakt. Wellicht wel goed om ook aan een waterputpomp te denken bij langere periode van droogte. Neem gerust contact op om plannen te bespreken met als doel voorjaar 2024.

Antwoord

Hoi Alex, Ik heb zojuist een reactie gegeven maar ik zie deze nu niet meer. Neem aub fff persoonlijk contact met me op om eea af te stemmen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-06-2023