hondenuitlaatveld aan de Rode draad , berghkwartier , schadewijk , oss

Aan de Rode draad is een tijdelijk voetbalveld aangelegd, daar wordt door de buurtkinderen weinig gebruik van gemaakt. het veldje is destijds aangelegd te overbrugging van de aanpassing van de buurtspeeltuin aan de Gripper. Deze speeltuin is gereed en wordt op  8 juli geopend. Tijd dus voor een herbestemming van het tijdelijke voetbalveldje aan de Rode draad. 

 

Het voorstel om een hondenuitlaat veld aan te leggen aan de Rode draad. De flats aan in het Berghkwartier wordt door veel ouderen bewoont met een hondje. Voor vele is de gang naar het uitlaatveld aan de spoorlaan of berghemseweg te ver. Daarom zou een uitlaatveldje aan de Rode draad een ideale plek zijn. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Hartelijk dank voor jullie betrokkenheid bij de buurt en het voorstel om het trapveldje om te vormen tot een hondenveld. We begrijpen dat sommige bewoners graag een extra plek willen voor honden om ze uit te laten. Na zorgvuldige overweging en afweging van alle belangen heeft de gemeente Oss echter besloten om het voorstel af te wijzen.

 

Het trapveldje speelt een belangrijke rol als speelplek voor de kinderen in de buurt en is van belang voor hun ontwikkeling en welzijn.

Gelukkig is er al een hondenveld aan de Spoorlaan waar hondenbezitters hun viervoeters kunnen uitlaten. We willen vriendelijk vragen aan de hondenbezitters om iets verder te wandelen naar het hondenveld aan de Spoorlaan. Zo proberen we zo goed mogelijk aan ieders wensen te voldoen.

 

We waarderen jullie betrokkenheid en inzet voor de buurt. Als jullie verdere vragen hebben of meer informatie willen, staan we graag voor jullie klaar.

 

Dag,

Dank voor uw idee voor een hondenuitlaatplaats. Ik ga overleggen met een collega. Dit kan door vakanties even duren.

Met vriendelijke groet,

Peggy Mulderij

Reacties

Jammer dat de gemeente niet wil meegaan in een initiatief dat door veel vooral oudere bewoners van het Berghkwartier wordt gedragen. Het als voelbalveldje voor de jeugd aangewezen plek wordt niet als zodanig gebruikt, sterker nog de doelpalen zijn weggehaald even als een van de borden dat het tijdelijk is toegewezen als speelveld. Graag zou ik een heroverweging van het besluit willen aanvragen gebaseerd op het bovenstaande. Zeker voor de oudere bewoners die soms niet bij machte zijn de bestaande hondenuitlaat plekken te bezoeken. Het zou voor hen een mogelijkheid zijn om elkaar te ontmoeten en eenzaamheid kunnen voorkomen. Zeker enige sociale controle in de bewonerdichte buurt zou geen kwaad kunnen . Jos Verhagen, Bewonersoverleg Team Schadewijk (BOTS)

Antwoord

Beter.. Veel beter plan als dat voetbalveldje. Nog niet 1 bal en kind heeft daar gespeeld. Honden hebben weinig ruimte in de buurt. Met de komst van een uitlaat veld kregen honden hun veldje weer terug waar de tapisier nu op staat.

Antwoord

Prima idee, de bewoners uit de Gripper Schering etc etc laten nu deels de hond uit in de tuin van de nieuwe Tapissier. Ik hoop wel dat de mensen nu ook eens leren de poep op te ruimen , ook op het uitlaatveldje! Bordjes ontbreken in heel Berghkwartier dat je de ontlasting op moet ruimen. Als er dan ook nog aan het begin vd Rodedraad middels borden aangegeven word dat men een woonerf ingaat dus 15 km/u mag, kunnen we ook nog veilig lopen.

Antwoord

Goed idee er word nu niks met deze strook gedaan .

Antwoord

Goed idee,dat werd tijd.

Antwoord

Ik zou blij zijn voor mijn hond en mij als er een veld in de buurt komt. Het huidige voetbalveldje wordt niet onderhouden en gebruikt. Het zou een aanwinst zijn tussen alle huizen, met vriendelijke groet Ingeborg

Antwoord

goed idee, andere uitlaatplaatsen te ver weg.

Antwoord

Heb zelf geen hond, maar het lijkt mij een prima lokatie.C.de Bruijn

Antwoord

Top idee dit. Voorheen konden de honden op de plek vd pas gebouwde flat lekker rennen en spelen. Het was een fijne ontmoetingsplek voor buren. Graag zou ik zien dat op de plek van het voetbal veldje een uitlaatveldje in de plaats komt. Vooral voor het contact onderling tussen buren en omwonenden. Er zijn veelal alleen flats en contact word daardoor beperkter dan in een woonwijk. Groet Maikel.

Antwoord

Er is een nieuw appartementencomplex geplaatst op voorheen een hondenuitlaatplek. Daarvoor is niks meer terug gekomen. Het zgn. Voetbalveldje op de Rode draad word niet gebruikt en is dus zeer geschikt voor een omheind hondenlosloop plaats. Verder hebben we hier alleen maar beton en in de Zomerse hitte niet bevorderlijk voor de honden. Ik sta dus compleet achter dit idee. Mvg T.Melkert

Antwoord

Ik ben het eens met bovenstaand verzoek en zou ook graag zien dat het tijdelijk voetbalveldje omgevormd gaat worden tot een hondenuitlaat veld met omheining zodat de honden daar ook los kunnen lopen. Het huidige tijdelijke voetbalveld wordt niet of nauwelijks gebruikt en zou voor vele honden en hun baasjes van grote meerwaarde zijn als hondenuitlaat veld. De omgeving is verder vrij onvriendelijk voor honden door de aanwezigheid van veel beton en steen en weinig tot afwezigheid van groenvoorzieningen. De andere hondenuitlaat veldjes zijn behoorlijk ver weg en tegen de tijd dat mijn hond daar is gearriveerd is het dan ook vaak niet meer nodig..... Een hondenuitlaat veld op die locatie zouden hond en dan ook natuurlijk baasje zeker gelukkiger maken. Met vriendelijke groet, Evelyn

Antwoord

Voor mij is het te ver lopen naar de beide uitlaatplaatsen. Rondom deze plek (de rode draad) wonen veel mensen die hun honden uit moeten laten. Zowel oudere mensen (met of zonder rolator) of ..... slecht ter been zijn. Hoop zo dat de gemeente hierin mee wil gaan of ..... desnoods een ander grasveldje dicht bij Bergse Oss Mvrgr Liliane van der Werf

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-06-2023