Basketbal veldje Bevrijdingshof

Hoi, ik ben Mink en ben 12 jaar oud.
Hier in de Bevrijdingshof is er een groot grasveld met een speeltuintje daarnaast. Het 'gras'veld bestaat alleen uit ontkruid en er staat een klein voetbal goaltje. Sinds een jaar zit ik op basketbal en oefen zoveel mogelijk. Nu fiets ik vaak naar andere basketbalpleintjes om daar met mijn vrienden te basketballen. Het zou mooi zijn als ik dat in de straat kan doen.

Op dit moment wordt het veldje maar weinig gebruikt. Graag wil ik de gemeente vragen een basket (3.05m hoog) te plaatsen met een vlakke verharde vloer eronder. Dat hoeft geen heel veld te zijn omdat andere kinderen dan niet meer kunnen voetballen. Bij de Maaspoort in Den Bosch ligt een kunststof vloer, misschien is dat hier ook een goed idee want dan maakt het stuiteren minder geluid.

Ik denk ook dat het voor andere kinderen leuk is want er gebeurt nu niet veel op het veldje maar dat zou wel kunnen veranderen omdat er meer keus is.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank voor het opsturen van je idee. Vanuit de gemeente excuses dat je lang hebt moeten wachten op een antwoord.

 

Helaas denken wij dat een basketbalveld op deze locatie kan leiden tot geluidsoverlast (ook met kunststofvloer), waar de direct omwonenden last van kunnen hebben.

 

We zien echter dat jouw idee wel heel veel steun krijgt.

We houden je idee daarom ook in de gaten en kijken naar andere opties in de buurt van het Bevrijdingshof. Zodat jij en anderen alsnog kunnen basketballen in de buurt.

Hallo Mink,

Wat leuk dat je over je buurt nadenkt en een idee hebt! En sorry dat ik nu pas reageer. Ik ga overleggen met een collega en laat weten wat we van je idee vinden. 

Met vriendelijke groet,

Peggy Mulderij 

Reacties

Goed idee. Is een mooie aanvulling voor de buurt en om kinderen aan het spelen te krijgen.

Antwoord

Hey Mink, Wat een goed idee! Super dat je je hier hard voor maakt! Op mijn steun kun je rekenen! :-D Groetjes Claudia

Antwoord

Goed idee Mink. Nu word er toch bijna geen gebruik gemaakt van het veldje en jij hoeft niet meer op de fiets, om ergens anders gaan te oefenen. Succes!

Antwoord

Een super goed idee!!!! Ik steun het zeker…

Antwoord

Heyyy Mink! Super leuk idee! Ik wens je het basketbalveld van harte! Veel suc6 nog met het volbrengen van je idee!

Antwoord

Yo Mink, ik vind het een geweldige idee. Ik steun je hier zeker bij!!! Doei

Antwoord

Heel goed idee en mooi initiatief! Er zijn te weinig veldjes in Oss. Lekker weer buiten basketballen zoals vroeger ook kon. Kom op, gemeente Oss!

Antwoord

Leuk idee

Antwoord

Goed idee Mink! Bij ons in de Ruwaard wordt het basketbalveldje gebruikt door jong en oud, ook de kleine kinderen spelen er (stoepkrijt, hinkelen, touwtjespringen, fietsen, skaten, etc.) dus het zou een prima vervanging zijn voor het speeltuintje.

Antwoord

Of ernaast als aanvulling op, dan kun je voetballen, basketballen en klimmen.

Antwoord

Leuk! Mink Wat een goed idee. Ik hoop dat het er komt, voor jou en andere kinderen uit de buurt.

Antwoord

Zou fijn zijn, ook voor de wat oudere kinderen, vanaf 9/10 jaar is er weinig voor hun te doen in Oss...

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Dat kan deze wijk wel gebruiken een gelegenheid/basketbalveldje voor de iets oudere jeugd

Antwoord

Ook in de Horzak is al geen basketbalveld en daar lijkt er geen plek voor te zijn. Bevrijdingshof is niet ver weg en makkelijk en veilig te bereiken. Ook Horzak zal hier dus dankbaar gebruik van maken. Top idee!

Antwoord

Goed idee: samen basketballen op de Bevrijdingshof! Kleine investering voor de gemeente, groot plezier voor de ouder wordende kids.

Antwoord

Goed idee, lekker buiten met de bal! Ook fijn voor de kinderen die niet zo van voetballen houden. Heel belangrijk, voor zowel oud als jong!

Antwoord

Aangezien er steeds meer oudere kinderen in de buurt wonen en die bijna niet meer buitenspelen is een basketbalveldje een stuk aantrekkelijker dan het speelveld nu. Dit zou zeker een aanvulling zijn voor onze buurt!

Antwoord

Leuk idee Mink En voor jou zou het super zijn om te oefenen. En voor de kinderen uit de buurt een gelegenheid om met basketbal kennis te maken Het speeltuintje word ook haast niet meer gebruikt. Wij steunen jou actie van harte

Antwoord

Zou een mooie aanvulling zijn zodat er nog iets meer te doen is, ook voor de inmiddels wat oudere kinderen in de buurt.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 06-07-2023