Slowcarepad

Het Slowcarepad is een wandelpad tussen het Schrijverskwartier en het Elzeneindhuis. Er wonen veel (klein)kinderen aan het pad. In het Elzeneindhuis wonen kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Ongeacht de beperking word je hier als mens volledig gezien en gehoord.

Er wordt volop gebruik gemaakt van dit mooie speelpad. Kinderen spelen en beleven er met elkaar allerlei avonturen. Hun ouders en grootouders genieten van hun (klein)kinderen en bespreken de laatste nieuwtjes uit de buurt. En ja, natuurlijk is er ook een buurman die gezellig een kan koffie mee heeft genomen. Oh en kijk, in de buurttuin bij het Elzeneindhuis wordt gewerkt door de kinderen uit de buurt en twee van de bewoners van het Elzeneindhuis. Ook een opa die langs het pad woont helpt mee en geeft uitleg over de aardbeitjes die er groeien. En dat het zo lekker en gezellig is om daar samen jam van te maken. Omdat de moestuin op hoogte is gemaakt kunnen de bewoners ook goed met hun handen tussen de groenten. Daar komen nog twee kinderen aan. De een duwt de rolstoel van de ander. Ze zijn onderweg naar de aangepaste schommel waar ze samen in kunnen.

Heb je zin en tijd om ook iets te doen voor het Slowcarepad? Meld je dan aan door een reactie te plaatsen of door aan te geven dat je wilt deelnemen. Je bent van harte welkom!

slowcarepad@gmail.com