Verkeersveiligheid

Wij wonen langs de Maasdijk in Demen en daar rijden met name motoren, maar ook auto's met behoorlijk hoge snelheden over de dijk. 
 

is het een idee om ter hoogte van de woningen bij de kerk plantenbakken aan | op de straat te zetten om de snelheid eruit te halen?

op dat punt lopen veel wandelaars, veel fietsers die van het pontje afkomen en er zitten gasten met kinderen op het terras bij Bistro Tante Es aan de weg. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Hallo Herman, Na mijn korte bezoek bij jou gisteren hierbij de gegevens die gebiedsbeheerder Jasper Peters aan mij doorstuurde; In 2021 en 2022 hebben we (beiden 3x, dus totaal 6 metingen) geteld op de Maasdijk t.h.v. St. Wilbertstraat 2 te Demen. De V85 (de snelheid die door 85% van alle gemeten voertuigen niet wordt overschreden) varieert van 44 km/h – 57 km/h. Kortom 85% van alle gemeten voertuigen rijdt langzamer dan de maximaal toegestane snelheid. Ook hebben we beschikking over FCD (Floating Car Data), dit is info uit de navigatiesystemen van auto’s. Ook deze snelheid ligt onder de maximum snelheid (56 km/h – 59 km/h). Ook de aantallen verkeer zijn goed. Varieert van 357 – 507 voertuigen per etmaal. Maximaal toegestaan op de dijk is 4.000 voertuigen per etmaal. Groet, Alex van der Heijden

Antwoord

Geachte heer van der Heijden, Hartelijk dank voor deze terug koppeling. Fijn om inzage te krijgen in de meet resultaten. Vriendelijke groeten Herman Snuverink.

Antwoord

Goedendag, Dank voor de reactie. Als ik me niet vergis is dit een veel gebruikt middel om dit te doen. De gemeente heeft afgelopen jaar gemeten hoeveel verkeer er lang kwam. En waarschijnlijk ook de snelheid. Daar heeft de buurt nooit meer iets van gehoord. Afgelopen jaar is er ook een oudere heer van zijn fiets gereden en met een gebroken pols achter gelaten door de auto die dit veroorzaakt heeft. Het zou jammer zijn als de gemeente een kans laat liggen om met simpele ingrepen de veiligheid te verhogen. En ik denk dat de buurt de bakken wil helpen om de bakken te onderhouden.

Antwoord

goed idee om de snelheid eruit te halen, er zijn inderdaad veel fietsers/wandelaars bij dat punt en er is het terras. Wat een goede manier is om de snelheid te minderen weet ik niet, moet wel veilig zijn dwz niet dat door de wijziging er auto's of motoren op de plantenbakken botsen.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 23-04-2023