De Kolk Ravenstein

Aanleiding
In Ravenstein bestaat er een behoefte aan nieuwe woningen. In het locatieonderzoek woningbouw Ravenstein is daarvoor de locatie waar voorheen de brandweerkazerne en de voormalige gemeentewerf waren gevestigd op bedrijventerrein De Kolk als meest gewenste locatie naar voren gekomen. Op deze locatie worden een supermarkt, dagwinkels, appartementen en grondgebonden woningen gerealiseerd.

Programma
Er wordt een supermarkt en een aantal dagwinkels gerealiseerd. Bij de supermarkt worden voldoende parkeervoorzieningen aangelegd en de openbare ruimte wordt aangepakt. De parkeervoorzieningen blijven in eigendom van de ontwikkelaar. Boven de supermarkt komen 17 vrije sector huurappartementen. Aan de noordzijde van dit plan worden ook 23 grondgebonden koopwoningen gerealiseerd. De realisatie van de grondgebonden woningen start later dan de bouw van de supermarkt.

Planning
De supermarkt wordt eind 2021 opgeleverd. De exacte datum van ingebruikname is nog onbekend. De 23 koopwoningen zijn allemaal verkocht. De oplevering van de koopwoningen zal in 2022 plaatsvinden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Geachte lezer, Ik woon aan de Schaafdries te Ravenstein. Sinds enkele dagen staan er borden dat de Schaafdries wordt afgesloten van 03-02 tot 11-02. Ik kan op "mijn buurt"niets vinden over de geplande werkzaamheden aldaar. Kunt u mij vertellen wat de werkzaamheden ivm de afsluiting inhouden ? Wat gaat waar gebeuren ?? Ik ben tot heden niet per brief of ander sinds geinformeerd door de gemeente !! Graag hoor ik van u , kan ook telefonisch op 06-50630438 (graag) mvg Frans Hoefnagels Ravenstein. --

Antwoord
Idee is ingestuurd op 20-10-2021