Voetbalveld aan het einde vd Kuipersrietbergstraat en voor de Havenstraat of langs voetbalveld schadewijk

Graag zouden wij voetbalveld zien op de grasvelden aan de hoek van de waterstraat / de sergeant brownstraat óf aan het einde vd Kuipersrietbergstraat tussen de Havenstraat en de singel in de Schadewijk. Op beide plekken zijn al grasvelden waar nu niets mee gedaan wordt. Vaak staat het gras er te hoog en zijn er teveel kuilen om lekker te voetballen.

Onze kinderen en hun buurtgenoten spelen nu op de parkeerplaats/straat tussen de Kuipersrietbergstraat en de hagel Kruisstraat met de bal. 
Om bij de andere beschikbare speelplekken te komen moeten ze de singel oversteken of verder weg waardoor ze er niet alleen naar toe kunnen. De dichtsbijzijnde redelijk veilig bereikbare speelplek (eveneens langs de Kuipersrietbergstraat maar een stuk verderop waar we onze kinderen dus nu niet alleen naar toe kunnen laten gaan) heeft ook niet eens voetbal plek. 

Enkel een paar goals met het bestaande gras zou al erg leuk zijn! 
Een multifunctioneel veld waarop bijv ook basketball gespeeld kan worden zou nog leuker zijn. Of een klein panna veldje. 

Hiermee zouden jullie spelen in de eigen wijk beschikbaar en veiliger maken iets dat in deze hoek van de Schadewijk nu niet mogelijk is. Met nog wat kleintjes op komst verwachten we ook dat de vraag hiernaar in deze hoek alleen maar groter wordt. 

Met vriendelijke groet 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Hartelijk dank voor jullie betrokkenheid bij de buurt en jullie idee voor een voetbalveldje. We begrijpen dat kinderen het leuk vinden om een balletje te trappen. En het past in de wens van de gemeente dat kinderen meer spelen en bewegen. De plekken die jullie in gedachten hebben, zijn ook belangrijk voor het groen in de wijk. De gemeente maait daar minder zodat er meer planten en dieren kunnen zijn. De plekken zien er ook natuurlijk uit.

 

We hebben er goed over nagedacht en een oplossing gevonden. We zetten geen voetbalgoaltjes neer maar we kunnen er wel vier palen neerzetten. Die de plattegrond voor de plek (bij de afbeeldingen). Zo kunnen de kinderen wel voetballen. Voor de duidelijkheid: we veranderen het maaibeleid niet. Er zullen dus momenten zijn dat het gras te hoog is om lekker te voetballen.

 

Ik (of een collega) neem over een paar weken binnenkort contact op om te horen wat jullie van het idee vinden.

 

Reacties

Hallo Peggy, Helaas heb ik uw telefoontje nog niet ontvangen. Ik vind het voorstel wat u geeft niet passend. Twee goaltjes kunnen en willen we zelf ook in voorzien. Natuurlijk hebben we onze kinderen allang proberen te motiveren om op deze manier op deze plekken te voetballen. De vraag wordt hier juist gesteld omdat deze plekken nu helemaal niet aantrekkelijk zijn om er te spelen. De kinderen vinden het vervelend om er te voetballen vanwege de kuilen en hobbels en alle hondenpoep. Daarnaast is een gemaaid stukje gras het minimale wat kinderen nodig hebben om met plezier en zonder frustratie een balletje te trappen… Het gevolg is nu dat ze op straat voetballen, waar regelmatig niet zo zacht wordt gereden. Het past dan ook niet bij het speelruimte beleid van oss waarin duidelijk vermeld staat dat veiligheid en de prikkel om buiten spelen aantrekkelijk te maken vereist is. In deze hoek van Schadewijk is dat er nog niet. Vriendelijk het verzoek om uw voorstel te heroverwegen. Mvg

Antwoord

Kan allebei super! hier is helemaal niets voor kinderen terwijl er in buurt steeds meer jonge kinderen komen En voor de kleintjes is het te ver weg om te gaan spelen of voetballen. Kijk er naar uit. Een oma

Antwoord
Idee is ingestuurd op 13-05-2023