Speeltuintje gripper

In de wijk Bergoss ligt in het midden bij de gripper een prachtige groenstrook met daarop een aantal toestellen die verouderd zijn en waar nooit een kindje speelt. Het zou de wijk veel aantrekkelijker maken als daar een leuk speeltuintje zou komen. Het is midden in de wijk, er wonen veel kinderen en deze zouden dan terecht kunnen in deze speeltuin.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Met een aantal bewoners is een werkgroepje geformeerd, om het idee uit te voeren. Heeft u hier vragen over, mail gerust: n.spierings@oss.nl

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op Mijn buurt Oss. Fijn dat u onze website heeft gevonden. Het is belangrijk dat uw buurtgenoten uw idee ook een goed idee vinden. Probeer uw buurtgenoten naar deze website te krijgen voor het geven van hartjes en/of te reageren op uw idee. Dit gaat gemakkelijk met de knop ‘Deel dit idee’. Succes! Over ongeveer drie weken neem ik contact met u op. Als u eerder vragen heeft, neem gerust contact met mij op. Met vriendelijke groet, Noortje Spierings, wijkcoördinator

Reacties

Wij zijn dit iniatief nu pas, wat een goed idee! is er al iets meer bekend over de oplevering?

Antwoord
Gepromoveerd naar In uitwerking op 15-06-2021

Top idee! Wij gaan altijd naar speeltuintjes buiten de wijk, omdat de kinderen hier niet vrolijk worden. Overal steentjes in de ene speeltuin, een paar tollen in de andere. Weinig echt te spelen en een doorn in het oog. Er wonen veel kinderen in deze buurt dus lijkt me een prima idee! Hoe tof is het als er nabij de stad en het station speeltuintjes liggen die bruisen van gezelligheid in plaats van troosteloos erbij liggen.

Antwoord

Wat een super goed initiatief, ik ben helemaal voor een leuk speeltuintje op deze plek! Ook onze kinderen spelen niet met wat er nu staat. Hopelijk heeft het kans van slagen!

Antwoord

Hallo, misschien zou het dan ook meteen aangepast kunnen worden voor ook kinderen met een beperking? (zie mijn actie/project/idee)

Antwoord

Heel fijn als dit eindelijk aangepakt zou worden! Zelf al vaker een mail naar de gemeente gestuurd maar helaas nooit het antwoord gehad waarop ik/wij op hoopten ( een nieuwe speeltuin) dus jaaaaa ik steun dit en hoop van harte dat dit initiatief een kans van slagen heeft.

Antwoord

Eens!!

Antwoord

Het speeltuintje aan de Gripper nodigt niet uit tot spelen (de glijbaan is vooral een voetbaldoel) en vind ik eigenlijk ronduit gevaarlijk voor kleine kinderen. Zou mooi zijn als hier iets komt wat ook echt gebruikt wordt! Overigens is de ‘Tollenspeeltuin’ tussen de Gripper en de Schering ook niet echt een succes bij mijn kinderen. Daar zou misschien ook wat nieuws voor kunnen komen.

Antwoord

Was vroeger bij de bouw n waardeloos idee v d architect volgens mij, leuk om wat naai gerei te verwerken natuurlijk, maar waardeloze (speel)toestellen. Vaker aangegeven al met de buurt dat t veel anders kan en moet voor onze jeugdige wijk. Hoop dat er nu n x iets aan gedaan gaat worden voor de kinderen!!!

Antwoord

Helemaal mee eens. Overal verschijnen speelplekken voor kinderen met leuke toestellen. We wonen al in het centrum en is de mogelijkheid beperkt. Met een relatief kleine investering kan deze speelplek heel aantrekkelijk worden gemaakt voor onze kinderen.

Antwoord

Wat een super idee. Zelf ook al meerdere keren contact opgenomen met de gemeente om het speeltuintje eens onder handen te nemen. Kreeg toen als reactie dat gemeente daar geen geld voor heeft en als ik met de kinderen naar een speeltuin wil ik maar naar de Kuipers Rietbergstraat moest gaan. Terwijl ik juist zie dat meerdere speeltuintjes in andere wijken opgeknapt worden. Hoop dat dit idee een kans van slagen heeft zodat onze kinderen daar lekker kunnen spelen. Er wordt hier al heel veel (vol) gebouwd.

Antwoord

Lijkt me een goed idee. Kunnen we met onze kleinkinderen naar toe

Antwoord

Wij wonen sinds 2007 in deze wijk, onze kinderen hebben een paar jaartjes kunnen genieten van het initiatief de buurttuin in deze wijk. De speeltuintjes worden echter zelden gebruikt. We hebben dit met meerdere buurtbewoners al kenbaar gemaakt. Helaas was het argument telkens dat “ een architect” de speeltuintjes heeft ontworpen en dat dit zo hoorde in deze wijk. Ik hoop dat dit initiatief een kans van slagen heeft en dat alle kinderen fijn kunnen spelen.

Antwoord

Super idee! Helaas zijn er weinig speeltuintjes in de buurt en toch wonen er veel kinderen in de buurt. Onze zoon zou het super leuk vinden!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-03-2021