Speeltuin kinderen Staringstraat

Geachte heer/mevrouw,

Ik stuur u mijn idee in omdat er een grote behoefte is aan fatsoenlijke speelgelegenheid in de buurt Staringstraat waar veel kinderen wonen. 

Er was afgelopen zondag een opening van de "vernieuwde" speeltuin in de staringstraat, maar een zeer grote teleurstelling voor onder andere onze dochter van pas 7 jaar die er niks mee kan, alleen een zeer klein huisje waar niemand in past en veel zand er om heen, wat dat betreft een grote flop met grootse aankondiging. 

De verwachting was toch op zijn minst een leuk klimtoestel in de vorm van een kasteeltje met glijbaan, schommel en liefst kunstgras, zoals ook tegenover de Ruwert/Ingang Nettorama.

De speelgelegenheid bij de school er voor is op een schoolplein, waar overigens ook al de leukere speeltoestellen zijn vervangen door waar ze niks mee kunnen en het is en blijft een schoolterrein en geen vrije speelplaats.

Is er een mogelijkheid deze bestaande zaken te herzien, de Staringstraat is namelijk een jeugdige en levendige grote wijk waar behoefte is aan verbetering en openbare ontmoetingsplekken of buitensport toestellen.

In afwachting van uw reactie.

J vd Meijden

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank voor uw idee voor de Staringstraat. De gemeente Oss waardeert het dat u meedenkt over wat er anders en beter kan in uw buurt.

We gaan geen extra speelplek maken omdat we vinden dat er voldoende mogelijkheden in de buurt zijn. Hieronder staan de speelplekken in uw buurt:

-       Het speelplekje in de Staringstraat is bewust ingericht voor de kleinste kinderen tot ongeveer 6 jaar. En de keuze voor dit speelhuisje en het speelzand is gemaakt in overleg met buurtbewoners.

-       Het openbare schoolplein van de Elzeneindeschool is voor kinderen van alle leeftijden uit de buurt toegankelijk. Dit grote schoolplein heeft verschillende speeltoestellen en andere uitdagingen.

-       Dichtbij de Staringstraat is ook het Slowcarepad met schommels, een glijbaan, een waterpomp en andere uitdagingen om mee te spelen en te ontdekken. Hier zijn ook plekjes om te zitten en elkaar te ontmoeten.

 

Met vriendelijke groet,

Peggy Mulderij

Reacties

Idee is ingestuurd op 10-05-2023