Speeltuin / skatepark

Aanleg van een speeltuin voor de leeftijd van 4 tot 18 jarigen. Grotere speeltoestellen en een skatepark, zoals al eerder aangevraagd bij de gemeente. Uitgebreide speeltuin waar de buurt, maar ook de school en de buitenschoolse opvang terecht kan. Zitplaatsen voor de ouders en een waterpunt.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste Kim,

Wat leuk om zoveel enthousiaste reacties te zien op jouw initiatief. Ik heb je gebeld om een afspraak te maken. De gebiedsbeheerder en ik komen graag op locatie samen kennismaken met jou en een aantal  buurtbewoners. Dan bespreken we de ideeen over de speeltuin en hoe jullie het willen inrichten, onderhouden en financieren. Wij geven hiervoor dan ook wat extra uitleg mee.

We spreken elkaar snel,

Met vriendelijke groet,

Melanie van Erp

Wijkcoordinator Oss Zuid

Beste Kim,

Van onze gebiedsbeheerder heb ik begrepen dat jullie het idee nog niet hebben besproken. Ik zou graag samen met je kijken naar de mogelijkheden. Zou je contact willen opnemen via het algemene telefoonnummer van de gemeente Oss? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Melanie van Erp

Wijkcoördinator Oss Zuid

Reacties

12 jaar geleden is dit parkje in de kastanjelaan aangelegd en iedere dag geniet ik van de rust die het geeft. Jammer dat die rust verstoort zal worden door skatende kinderen. Er was ooit een knikkerbaan die meteen verwoest werd door jongeren die in de nacht naar huis gingen. Er staat een bankje waar ik vorig jaar vaak de lege bierblikjes vaak heb verwijdert. Nu er rust heerst zou die echt verstoort worden en daar stel ik echt geen prijs op. Ik hoop dan ook dat het beetje natuur dat we hebben hier met rust wordt gelaten.

Antwoord

lijkt mij geen goed idee,alleen het plaatsen van een bankje geeft zomers al de nodige rommel en herrie. Waarom de bestaande speeltuintjes niet uitbreiden?

Antwoord

Graag wil ik het volgende opmerken. De groenstrook in de Kastanjelaan heeft een technische functie. Onder de 3 Wadi's zijn grote waterbasins in gegraven, om het regenwater van de omliggende straten op te vangen en te draineren in de grond. Als deze waterbasins na regenval te vol zijn,dan gaat dit teveel aan regenwater via de overstort in de wadi. Deze Wadi's hebben op hun beurt weer een overstortput waar het teveel aan water in het riool afgevoerd wordt. Als deze Wadi's dicht en vlak gemaakt wordt voor speeltoestellen , dan wordt de waterhuishouding verstoort. Met als gevolg dat we bij hevige regenval in de kastanjelaan en omliggende straten wateroverlast hebben. Buiten de Wadi's staan bomen die nu eindelijk volgroeid zijn. Deze zijn er neer gezet met het idee dat het bos de wijk inloopt. Het zou jammer zijn als deze moeten verdwijnen. Omdat in de toekomst waarschijnlijk al veel groen kwijtraken aan de uitbreiding van het mortuarium.

Antwoord

Als bewoner van de Kastanjelaan vind ik het in de eerste plaats erg jammer dat er groen voor de deur moet verdwijnen, terwijl het net de vorm aan begint te nemen waar het destijds voor bedoeld was, n.l. het bos de wijk in halen. Ik maak ook grote zorgen over de leeftijdsgroep waar dit alles voor bedoeld is. Het zal zich uiteindelijk in de avonduren gaan vertalen in een hangplek voor jongeren. Een skatebaan op een afstand van 10 meter van je voordeur dat wil toch niemand. Ik denk dat de natuurspeeltuin op de Willibrordusweg voor een mogelijke skatebaan een veel betere locatie is en dat de speeltuin in de Lindestraat best wat uitgebreid mag worden voor kinderen tot 13 jaar, daar staat n.l. maar 1 speeltoestel.

Antwoord

Als bewoner van de kastanjelaan zou ik het erg jammer vinden als het groene verdwijnt voor een speeltuin ,skatebaan en ontmoetingsplek. Er zijn voldoende speeltuintjes in de omgeving en het veld bied voldoende mogelijkheden om te voetballen en te spelen tussen het groen. Toendertijd is het nl zo aangelegd om het bos de wijk in te halen. Daarbij denk ik dat het overlast gaat geven voor de direct omwonende, omdat ik denk dat het s'avonds een hangplek wordt. Bij de natuurspeeltuin is voldoende ruimte zonder dat de omwonende hier last van hebben.

Antwoord

Als bewoner van de Kastanjelaan vind ik het heel slecht wij geen informatie hebben ontvangen van het idee van de speeltuin en skatebaan Eerst moest het speelveld veranderd worden naar meer bomen,bos bij bos nu weer een speeltuin en skate baan terwijl in de iepenstraat en Lindenstraat al speeltuinen zijn. Is het niet een idee om dit alles te realiseren in de St.Willibrordusweg nabij het natuur-speeltuintje. Daar is ook een trapveldje en voldoende ruimte voor een skatebaan en speeltuintje en tevens is dit een minder drukke weg. Joke Vrolijk

Antwoord

Gezien de onderhouds capaciteit van de gemeente Oss Ben ik geen voorstander We hebben knikker baan voor de deur met een prachtig bankje Geknikkerd wordt er niet, maar het ligt er wel altijd vol met blikjes van de mannen of vrouwen die daar in de avond zitten te zuipen De knikkerbaan is dusdanig vervallen dat het een schande is voor de buurt Dus Oss Goed bezig Ik zeg nee

Antwoord

Superleuk idee, maar waarom in de kastanjelaan terwijl er in de iepenstraat en Lindenstraat al speelplekken zijn? Misschien beter om die groter te maken, of het stuk in de industrielaan/trompstraat nieuw leven in te blazen. Verder zou het erg jammer zijn als al het groen hier weer zou verdwijnen . Daarbij komt dat er nu al geen onderhoud wordt gepleegd en er nog littekens liggen van de knikkerbaan.

Antwoord

Ik zou het erg jammer vinden als het groene voor mijn huis verdwijnt, notabene door de gemeente aangelegd om het “bos” meer de wijk in te krijgen. Wat ik verder erg vreemd en jammer vind, dat er over het idee gesproken wordt en hoe het in te richten. Terwijl degene die direct op het groen kijken / direct eraan wonen niet op de hoogte zijn… Verder bevreemd het me, daar er meermalen door omwonende gevraagd is om meer onderhoud te plegen en hier geen financiën voor waren… Dit kijkend naar de vuilnisbakken die verdwenen zijn (waardoor wij het rond slingerend vuil moeten opruimen) knikkerbaan die er overwoekerd bijligt, de paden die door het groen lopen en de bomen die er groeien.

Antwoord

Aanvulling; aan de Iepenstraat ligt een speeltuin die veelvuldig gebruikt wordt (behalve de sport apparaten) en aan de Lindenstraat het veldje met klimklauterhuis. Waarom dan uitwijken naar een andere plek en daar groen weghalen?

Antwoord

Een pumptrack ipv een skatebaan zou nog mooier zijn. Ben met de kinderen al op verschillende banen geweest in de regio! Oss kan niet achter blijven!!!

Antwoord

Super leuk en goed initiatief! Als bewoner van Oss-Zuid lijkt me dit een erg leuke aanvulling voor de wijk!

Antwoord

Super idee. Goed centraal gelegen en niet te ver uit de wijk.

Antwoord

Ik heb ook op "ik doe mee" gedrukt maar zie mijn naam er niet bij staan Verder is dit een top idee .

Antwoord

Ik heb hierboven op "ik doe mee" gedrukt, maar mijn naam verschijnt niet bij deelnemers. Mogelijk doet dit probleem zich bij anderen ook voor en geeft het aantal deelnemers geen goed (namelijk te laag) beeld van de belangstelling in de wijk.

Antwoord

Ik ben er achter gekomen onder alle namen staat nogmaals ik doe mee als je daar op klikt kom je wel in de lijst

Antwoord

Goed idee. Een mooie ontmoetingsplek en ruimte om te bewegen.

Antwoord

Een goed idee om de wat oudere kinderen iets leuks te geven buiten en van de gameconsoles af te krijgen! Ik denk dat elk kind in de buurt wel een stepje heeft of skates die ze dan eindelijk kunnen verslijten!

Antwoord

Heel goed idee! De wijk mist inderdaad nog een speelplek/ontmoetingsplek voor kinderen in de leeftijd 8+. Deze locatie zou daar perfect voor zijn!

Antwoord

Het lijkt me een mooie aanvulling voor de wijk!

Antwoord