Runstuk Herpen-Speeltuin

Hoi,

Het gaat om één speeltuin in de Runstuk te Herpen.

Ik woon in deze mooie straat samen met mijn man en twee zoons van 5 en 3 jaar oud. Wij wonen in een kinder rijke buurt en er worden weer veel kinderen geboren.

Mijn vraag: De speeltuin bij ons in de straat is zwaar verouderd, vies (afval, glas, blikjes, flesjes maar ook heb ik al eens een spuit gevonde gewoon te gek voor woorden) en het spel aanbod is beperkt.
Mijn oudste zoon (bijna 6jaar) wilt al alleen buiten gaan spelen, dat vind ik nog wat jong maar prima wanneer het veilig in de speeltuin in de straat is. Maar hij wil niet graag in deze speeltuin spelen en wild naar de nieuw speeltuin in de nieuwbouw achter ons, maar dat is te ver weg om hem alleen te laten gaan. 

Ik zie in ons dorp dat er overal speeltuinen opgeknapt worden (bijv. Zoals in de kruisstraat, Leuke schommel, zandbak en een mooi klimhuisje waar ze al vanaf kleins af aan in kunnen maar ook nog kunnen spelen als kinderen ouder worden dit is een goede combinatie).

Ik hoop dat in de Runstuk ook een leuke speeltuin kan worden gerealiseerd. Zodat mijn kinderen en de kinderen uit de buurt die zo graag buiten spelen gewoon lekker in onze eigen straat kunnen spelen. 

Mvg

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dag,

Het speelterrein bij ’t Runstuk stond al eerder op de planning om te renoveren. Maar toen de uitbreidingsplannen van de Plus bekend werden, is de renovatie van de speeltuin op pauze gezet.

Nu steeds meer bekend wordt hoe de nieuwe Plus (en de openbare ruimte eromheen) eruit gaat zien, en is de gemeente -samen met omwonenden en Dorpsraad- in gesprek over de nieuwe speelplek.

We hebben nog geen plan of planning.

 

Reacties

Idee is ingestuurd op 05-04-2024