Onoverzichtelijke, drukke T-splitsing

Een drukke, onoverzichtelijke T-splitsing als verbindingsweg tussen de school, sportfaciliteiten en nieuwe wijk aan de zijde van de Rusheuvelstraat, de sportvelden en Macharen in de richting van de Macharenseweg en de Koornstraat. Dit is een druk punt op tijden dat de schooldag aan de zijde van de Rusheuvelstraat begint en eindigt, als kinderen naar sporten worden gebracht in de middag en avond, en gedurende de dag als schoolgaande kinderen en jongeren tussen school, sport en thuis vervoeren. 

De flauwe bocht met de aanplanting van de Oase en bebouwing van de wijk tegenover de rusheuvel maakt het overzicht slecht voor fietsers die van de Rusheuvelstraat naar de Macharenseweg willen oversteken. Ook voor auto's die vanuit de Koornstraat komen. Het verkeer uit de richting van de Rusheuvelstraat is niet te zien aankomen. Ik heb hierdoor zelf al meerdere onveilige situaties met overstekende fietsende kinderen gezien en van gehoord. Met toenemende drukte vanuit de aangebouwde wijken aan de zijde van de Macharenseweg en aankomende drukte van de vluchtelingenopvang aan de Spitsbergerweg gaat dit probleem alleen maar toenemen.

De situatie zou kunnen worden verbeters als deze T-splitsing eenduidiger wordt: een rechte knik zorgt dat men vaart minder in auto's en dat oversteekplekken duidelijker en overzichtelijker worden. Hierbij kan worden gekozen om de weg vanuit de Koornstraat naar Macharen door te trekken, of de voorrangssituatie te behouden zoals deze nu is. Het voetpad van de Koornstraat richting Macharenseweg kan dan in een rechte lijn worden gelegd, in plaats van de huidige knik.

Een andere oplossing kan zijn om de oversteekplaats van Rusheuvelstraat richting Macharense voor voetgangers en fietsers 25m richting de Koornstraat te verleggen. Daarmee loopt dit pad door van het huidige geasfalteerde pad onder de hoogspanningsmast.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dag Dennis,

Bedankt voor het plaatsen van dit idee op mijn buurt oss. ik bespreek dit binnen 14 dagen met mijn collega van openbare ruimte en geef u dan een reactie.

Uw plan haal ik binnenkort  van de website af. De reden:

 

  • De website Mijn buurt Oss is voor ideeën waar u zelf mee aan de slag wilt. Bijvoorbeeld samen met buurtgenoten. En wij kunnen u daarbij helpen.

Uw ingediende idee is iets waar alleen de gemeente Oss mee aan de slag moet. Dat soort wensen kunt u doorgeven via de buitenbeter app of via de website van de gemeente oss: www.oss.nl

 

met vriendelijke groeten,

 

Noortje Spierings,

wijkcoordinator Schadewijk

 

Reacties

Idee is ingestuurd op 13-01-2023