Drempel(s) plaatsen Kastanjehof Geffen

In deze straat word niet aan de snelheid gehouden van 30km per uur. Een straat waar veel kinderen spelen en fietsen. Veel mensen gebruiken deze straat om hun route in te korten. De straten eromheen hebben namelijk wel drempels.

Zou graag willen dat er 1 of 2 drempels geplaatst worden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste mevrouw Pijnenburg-Felen,

Dank u voor het plaatsen van uw idee op Mijn buurt Oss. Goed dat u meedenkt over de leefbaarheid van uw buurt. Toch gaan we uw plan binnenkort van de website halen. Hieronder leg ik uit waarom.

De website Mijn buurt Oss is voor ideeën waar u zelf mee aan de slag wilt. Bijvoorbeeld samen met buurtgenoten. En waar wij u bij kunnen helpen. Uw ingediende idee is iets waar alleen de gemeente Oss mee aan de slag moet. Dat soort wensen kunt u doorgeven via https://loket.oss.nl/Loket/product/start/2eba4a886d8fd7a8dcaf15f7885cec39/3a39c06d40d81f13f3ec3ec51c99deda.

Ik heb navraag gedaan bij onze gebiedsregisseur. We hebben de afgelopen jaren geen vergelijkbare melding ontvangen over te hard rijdende voertuigen in de Kastanjehof. De wijk is als een 30 km woonwijk ingericht en daardoor niet geschikt om hier met een hoge snelheid doorheen te rijden. Verkeersremmende maatregelen zoals drempels worden in 30 km woonwijken daarom niet aangelegd.

De verkeersituatie in de Elzendreef is niet vergelijkbaar met de situatie in de Kastanjehof. Er zijn bij de kruisingen namelijk zogenaamde “attentie verhogende maatregelen” genomen. Dit zijn geen drempels, maar door de afwijkende witte lijnen wordt het verkeer hier geattendeerd op het feit dat rechts voorgang heeft.

Met vriendelijke groet,

Melanie van Erp

Wijkcoördinator Geffen

Reacties

Idee is ingestuurd op 17-02-2023