Basketbalveld Berghem

Mijn idee is dat er een basketbalveld komt in berghem. De locatie van het basketbalveld zou dan naast het skateparkje in berghem zijn. We hebben nog geen basketbalveld in Berghem, maar in Oss wel. ik woon in Berghem en ik moet dan de hele tijd naar Oss fietsen om te basketballen. Er is ook steeds meer animo om te basketballen, maar er is te weinig capiciteit bij obc. Dit veld zou dan ook helpen om de andere mensen toch te laten basketballen ook al kan het niet bij de club. Hoe zou het veld er dan uit moeten zien? In de buurt van het skatepark hebben we veel ruimt dus zou het leuk zijn als we twee baskets hebben en een veld met lijnen erop. de baskets moeten wel op de normale hoogte staan dus op 3,05 meter hoog. Zodat mensen op de normale hoogte kunnen oefenen. Het zou ook fijn zijn als de basket een net heeft zodat je goed kan zien als de bal raak gaat. Het moet een stevige ring zijn als er mensen aan gaan hangen dat de ring niet doorbuigt en de basket dus heel blijft. het moet ook niet een te dikken ring zijn, want je moet wel nog goed kunnen schieten zonder dat de bal overal naar toe schiet. Als hier een mogelijkheid voor is lijkt dit mij erg leuk, maar het is ook leuk voor andere mensen die willen basketballen. Daar is de laatste tijd steeds meer animo voor en zo laten we mensen misschien wel meer sporten.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Er loopt al langere tijd een initiatief voor een kunstgrasveld ipv het voetbalveld van natuurlijk gras, ook via mijn buurt Oss. Dit is na  overleg geaccepteerd, vooral ook omdat dit deels dient als extra plek wat een deel van de Berghemse jeugd.
Voor dit kunstgrasveld wordt als het goed is binnen een maand of 2 opdracht gegeven. De locatie is ter hoogte van het skatepark, dus een basketbalveld is kort gezegd geen optie.

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op Mijn buurt Oss. Fijn dat u onze website heeft gevonden! Het is belangrijk dat uw buurtgenoten uw idee vinden. Probeer uw buurtgenoten te informeren over deze website zodat zij kunnen reageren op uw voorstel. Zij kunnen reageren op uw idee door het geven van hartjes en/ of reageren met een bericht op uw idee. Dit gaat gemakkelijk met de knop ‘Deel dit idee’. Succes!

Reacties

Superidee Ivar. Er zijn steeds meer jongeren die basketbal leuk vinden en dit ook graag samen in hun buurt willen spelen. 1 basketbalveld voor Berghem lijkt mij niet teveel gevraagd. Een optie is misschien het terrein achter de scouting waar eerst een betonnen skatebaan lag? Hoor graag van de gemeente of dat een mogelijkheid is en of zij hier verder in willen meedenken!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-03-2023