Bankjes Zusterhof Oss

We zouden graag een 3 tal bankjes willen laten plaatsen in de wijk naast verpleeghuis Corte Foort, rondom de Zusterhof.
Corte Foort is een verpleeghuis met 2 (gesloten) afdelingen voor mensen met dementie. We merken dat er weinig bewoners naar buiten gaan met naasten of een vrijwilliger voor een klein rondje wandelen. Dit omdat er weinig mogelijkheden zijn om even uit te kunnen rusten. Maar beweging en natuur zijn juist zo belangrijk voor je hersenen. En hoe fijn is het om gewoon even eruit te zijn, buiten, in het groen, in de zon.  En soms is wandelen gewoon fijn als communicatie steeds moeizamer gaat.

Bankjes zijn voor de buurt ook leuk. Even in t zonnetje terwijl de kinderen aan het spelen zijn, bijkletsen of elkaar ontmoeten.

Op het kaartje hebben we 3 blauwe kruisjes gezet met het idee om daar een bankje te plaatsen. Langs het pad, kijkend op het groen, zo min mogelijk inkijk.

We hopen dat dit idee gedragen wordt en dat de bankjes geplaatst zullen worden!
Alvast bedankt!

Clientenraad verpleeghuis Corte Foort

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Hallo allemaal,

Helaas dus geen draagvlak vanuit de buurt voor plan clientenraad Cortefoort.

Wellicht is het plaatsen van 1 bank wel bespreekbaar en kunnen jullie daarover met elkaar in gesprek gaan.

Met vriendelijke groet,

Alex van der Heijden

Hallo Marlene,

Jouw mooie plan krijgt al behoorlijk wat steun zie ik hiernaast. Ik denk dat dit vooral van mensen is die betrokken zijn bij Cortefoort.

Als je dit draagvlak ook kan krijgen van de mensen die het bankje voor de deur krijgen staan, dan g ik mijn uiterste best doen om jouw plan zo snel mogelijk te realiseren.

Alex van der Heijden

Wijkcoördinator Oss-zuid

gemeente Oss

Reacties

Hallo, helemaal met Theo eens , bij ons is ook een bankje gepland , maar gezien mijn en de bewoners om geen bankjes te plaatsen, is ook 1 bankje plaatsen voor mij geen optie ,

Antwoord

hoi Marlene ,liever een ander plan voor bewoners en verzorgers ,ik ben bang dat de bankjes andere gebruikers lokt b.v in de avonduren,er is een bankje rechtvoor ons huis gepland.

Antwoord

Leuk initiatief voor de bewoners van Corte Foort, maar hier komt zeker overlast van voor de buurtbewoners. Die hebben al veel last van de fietsers die daar niet mogen komen maar wel massaal gebruik maken van het voetpad. Als daar ook nog bankjes komen met de nodige overlast die dat zeker gaat geven dan word het daar wonen er zeker niet fijner op. Dus graag een andere locatie opzoeken.

Antwoord

Ik ben hier zeker geen voorstander van . Waarom in de wijk en niet in het mooie bos ernaast . Kunnen ze meteen genieten van de natuur . En hoeven wij niet bang te zijn voor de overlast die er zeker gaat komen voor ons .

Antwoord

Het is dubbel. Ik gun de bewoners van het verzorgingshuis zeker de mogelijkheid om uit te rusten tijdens een wandeling, echter maak ik me zorgen om de kans op overlast van geluid en rommel. We wonen heel prettig in deze rustige nette wijk en willen dat graag zo houden. Misschien dat er een subsidie gegeven kan worden voor de aanschaf voor rolstoelen zodat mensen toch naar buiten kunnen met familie of verzorgers/vrijwilligers.

Antwoord

Wij Anja Rijkers en marlene Schalken zouden graag een keer met de buurt willen praten . Wij zijn van de clentenraad Cortefoort. Zouden jullie dit kunnen regelen

Antwoord

Ik ben ook geen voorstander voor een bankje. Ik verwacht overlast van hangjongeren, herrie en rommel wat achterblijft. Als buurtbewoners hebben we geen bankje nodig.

Antwoord

Hallo, Ik snap het initiatief maar vanuit de buurtbewoners is er weinig draagvlak voor de bankjes in de wijk. We verwachten hier overlast van, vooral in de avonden door gebruikers van de bankjes die niet dit doel hebben. Wellicht is het een goed idee bankjes te plaatsen icm het verzoek voor een nieuw zebrapad. Dan kan er een rondje gewandeld worden door het nieuwe aangelegde park met bankjes daar en heeft niemand er last van.

Antwoord

hallo ook ik begrijp het verzoek , maar deel mijn mening met marjo , daarbuiten , voordat ik hier kwam wonen , zou er bij de kapel een bankje en schommel komen , waarvan ik al dacht dat dit voor overlast kan zorgen. heb hier over gesprekken gehad , met de wijkraad , en deze deelde mijn mening om het bankje en schommel niet te plaatsen , maar dat bij bestaande speeltuin te doen. dus van mijn kant , geen bankje aub

Antwoord

Ik begrijp het verzoek van de aanvragers. Als bewoner van de woningen in het park zie ik toch veel risico’s bij het plaatsen van bankjes. Allereerst is hier geen sprake van een echt park. Het gaat hier om een woonwijkje met woningen met een kleine tuin en groenvoorziening tussen de verschillende hofjes tegen de voorgevel van de woningen. De woningen hebben zelf een aan de gevel gebouwd stenen bankje. Zij hebben dus geen bankjes nodig. Zoals bekend leiden bankjes soms tot informele hangplekken voor jongeren met de daarbij behorende overlast voor de omwonenden. Zeker achter de kapel zou dit voor jongeren een aantrekkelijke plek zijn om te hangen in de avonduren.

Antwoord

Een ommetje maken met de mogelijkheid even van het buiten zijn te genieten op een bankje.

Antwoord

Zou heel mooi zijn voor onze bewoners, zodat ze ook even kunnen rusten als ze naar buiten willen voor een wandeling met familie/collega's.

Antwoord

Zou heel fijn zijn voor familie en voor de bewoners van Corte Foort als ze gaan wandelen dat er een plekje is waar ze samen even een rust momentje hebben .

Antwoord

Een Top idee, erg belangrijk voor de bewoners van Corte Foort maar ook voor de buurtbewoners, die graag een ommetje maken en eventueel even kunnen uitrusten op de bankjes en genieten van de mooie omgeving.

Antwoord

Fijn voor de bewoners van Corte Foort

Antwoord

Het zou echt heel fijn zijn als er bankjes komen zodat mijn moeder af en toe kan uitrusten.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 03-06-2024