Zwerfaval

Omdat er momenteel niet veel mogelijkheden zijn, en ik me erger aan het vele zwerfafval in het mooie groene Oss, zou ik graag met andere mensen het zwerfafval willen gaan opruimen.

Het wordt al gedaan maar het lijkt me fijn en leuk er een groter project/ campagne van te maken zodat het allemaal sneller opgeruimd gaat worden.

Er ook voorlichting wordt gegeven zodat mensen er meer bewust van worden wat het met de natuur en dieren doet. 

Het is door corona nu een perfecte tijd om buiten met zijn alle aan de gang te gaan, wie doet mee?!

 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Wat fijn dat u al spullen binnen heeft. Ik heb contact gehad met de Wijkraad Oss Noord-West en zij hebben zicht op welke mensen in de wijk al zwerfvuil ophalen. U kunt hiervoor contact opnemen met Jos Boerakker van de Wijkraad via www.wijkraadossnoordwest.nl of via de contactgegevens die terug te vinden zijn op Oss.nl. Daarnaast kunnen zij in de wijkkrant een stukje schrijven over zwerfafval opruimen. Daar kunnen ze dan een oproep voor vrijwilligers bij doen. Succes!

Wat een goed idee. Op de gemeentesite vindt u extra informatie als u als zoekterm 'Zwerfaval' intikt. De gemeente ondersteunt uw idee bijvoorbeeld met zwerfafvalzakken van Nederland Schoon, afvalknijpers en handschoenen. Deze zijn op te halen bij de ir. Diddewerf aan de Singel 1940-1945 300. Hopelijk melden veel bewoners zich om samen met u zwerfafval op te ruimen.

Reacties

Na 't wegvallen van 't overgrote deel van mijn vrijwilligerswerk, heb ik meer tijd over dan me lief is. Lijkt me leuk om die tijd samen nuttig te besteden.

Antwoord

Ik heb de spulletjes al binnen maar hoop dat we het toch met meer mensen kunnen doen, en er meer aandacht voor komt. Ook voor een stukje sociale contacten in het kader van eenzaamheid doorbreken, en meer bewegen door de beperkte mogelijkheden ivm corona. Nuttig bezig zijn in de gezonde buitenlucht!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 02-03-2021