Speelgelegenheid peuters en kleuters

De wijk en onze buurt is aan het verjongen. Er wonen veel kleine kinderen in de buurt die geen speelgelegenheid tot hun beschikking hebben. De beschikbare speeltoestellen zijn voor oudere kinderen.

Wij willen in de speeltuin tussen de Granietstraat, Kiezel en Krijtweg een speeltoestel voor peuters en kleuters, waar zij zelf op kunnen klimmen, klauteren, glijden en schommelen. Een vergelijkbaar toestel zoals dit aan de Kuipers Rietbergstraat gerealiseerd is, aangevuld met wat extra opties.

Het grote speeltoestel is in prima staat, maar de bank en cirkel op veren zijn zeer toe aan vervanging. Het peuter speeltoestel zou hier perfect staan.

Daarbij zou een verruiming van het kunstgras zeer gewenst zijn.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Enkele weken geleden is de gebiedsopzichter en de wijkraad met de initiatiefnemer bij de speeltuin gaan kijken. Er is gesproken over mogelijkheden. Heeft u ook ideeën? Meldt u zich dan aan als deelnemer en ondersteun de initiatiefnemer. Het idee wordt nog aangepast. Met vriendelijke groet, Marie-Claire van de Wiel, wijkcoördinator Oss Noord-West.

Dank voor het delen van het idee. Deze week hebben we een afsprak met de initiatiefnemer om meer te horen over het idee. Mocht u als buurtbewoners willen meedoen, meldt u dan aan als deelnemer. Een reactie of een hartje achter laten kan ook. Met vriendelijke groet, Marie-Claire van de Wiel, wijkcoördinator Oss Noord-West.

Reacties

Hier ben ik het helemaal mee eens, wij wonen sinds 3 jaar in de Krijtweg met 2 kindjes van 1 en 4 jaar en dit is ook een wens die wij voor hen hebben. Echter hebben we dan een andere locatie in gedachten, namelijk het park wat tussen de Krijtweg en Korenaer-school ligt. Er is een voetbalveld, een “speelbos” (zonder speeltoestellen) een hondenuitlaatveld en er zijn enkele grasvelden maar geen speeltoestellen voor de kleintjes. Het is een grote groenstrook in de wijk met veel lege velden. Ruimte genoeg om iets voor de kleintjes te ontwikkelen. Met vriendelijke groet.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 04-04-2021