Natuur Highway tussen buitengebied en de wijk

Idee is om bij nieuwe bouw maar ook bestande structuur een soort van Highway te maken voor de natuur. Zowel voor vlinders als andere dieren.

Kijk bijvoorbeeld naar de Hoogspanningskabel traject dan kunnen er onder diverse lage struiken en vlinder- en bijenstruiken/bloemen geplaatst worden zodat er een brede band de wijk in komt.

Er zijn plannen voor nieuwbouw woningen. Leg naast het fietspad bijvoorbeeld om de x meter een bak of stuiken aan waarin egels, vogels ed kunnen schuilen maar ook door plaatsen van diverse soorten vlinder- en bijen struiken zorg je ervoor dat insekten en dieren zich "veilig" kunnen verplaatsen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Er is een idee uitgewerkt om bloembollen te planten in oktober. Woont u in de Vlinderbuurt? Houd uw brievenbus tegen die tijd in de gaten voor meer informatie.

De gebiedsbeheerder en ik hebben met de initiatiefnemer Mark Schrover op locatie gekeken. Er is van alles mogelijk. Het idee is om met iets kleins te beginnen. Lijkt het u leuk mee te doen? Of heeft u ook een idee dat bijdraagt aan de Natuur Highway? Meldt u zich dan aan als deelnemer. Met vriendelijke groet, Marie-Claire van de Wiel.

Beste meneer Schrover, Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op Mijn buurt Oss. Het is belangrijk dat uw buurtgenoten uw idee ook een goed idee vinden en wellicht willen meehelpen. U kunt uw buurtgenoten naar deze website verwijzen zodat ze hartjes kunnen geven en/of te reageren op uw idee. Dit gaat gemakkelijk met de knop ‘Deel dit idee’. Deze maand neem ik contact met u op. Als u eerder vragen heeft, neem gerust contact met mij op. Met vriendelijke groet, Marie-Claire van de Wiel, wijkcoördinator Oss Noord-West

Reacties

Idee is ingestuurd op 30-03-2021