Actief in het Maanplantsoen

Het Maanplantsoen is een tuin die al sinds 2016 wordt onderhouden door buurtbewoners. Deze (pluk) kruiden- en bloementuin van ruim 700 m2 ligt in het Mercuriuspark op de hoek van de Mercurius- en de Neptunusstraat.

Het doel om de kruidentuin te fatsoeneren en de rest van de tuin met vogel-, vlinder- en insectenvriendelijke vaste planten en struiken te herplanten, is inmiddels gerealiseerd. Mede door de financiering van de De gemeente Oss staan er inmiddels ook diverse fruitbomen en bessenstruiken.

De tuin trekt in toenemende mate bezoekers en bewonderaars en de buurtbewoners genieten van de mooie bloemenpracht. Om vogels, kleine zoogdieren, insecten, amfibieën voedsel een schuilplaats te blijven bieden, is het van belang om de tuin goed te onderhouden.

Wij zoeken nog enkele vrijwilligers voor onze gezellige groep.
We zoeken met name mensen die het leuk vinden om buiten fysiek met planten bezig te zijn. We hebben gereedschap ter beschikking en werken op vrijdagochtend van 9:00 - 11:00 uur. Met uiteraard gezellige koffiepauzes.

Heeft U belangstelling of wilt u meer weten over het Maanplantsoen, neem dan contact op met de werkgroep via mgcw287@gmail.com; via Ons-Welzijn tel: 088 374 25 25, of kom gewoon eens langs!