plannen speeltuin Elzenstraat Megen

Graag willen wij meedenken over de invulling van de herinrichting van de speeltuin in de Elzenstraat in Megen. 
We vinden het jammer dat het toestel dat nu weg moet niet vervangen wordt. Hierdoor is er voor de kinderen van 4-10 jaar in deze hoek van Megen te weinig aanbod. Voor andere speeltuinen in Megen is dit voor de jongere kinderen te ver weg om hier zelfstandig naar toe te gaan. 
Wellicht is er nog een toestel ergens beschikbaar?  Zo niet, dan denken we graag mee over andere mogelijkheden. 
Qua locatie Elzenstraat zijn er voldoende ideeën om hier een mooie plek van te maken in samenspraak met de buurt waar vergroening, spelen en ontmoeten samen komen. Maar als alternatieve oplossing zou een uitbreiding van de Plataan speeltuin ook bespreekbaar zijn.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Dag Suzan,

Dit is een mooi platform om ideeen en suggesties met elkaar te delen. Als gebiedsbeheerder gaan wij, samen met de wijkcoordinator en de werkgroep, kijken naar de mogelijkheden om dit stukje openbaar terrein anders in te richten.

Groet

Pascal Peters

Gebiedsbeheerder gemeente Oss

 

Hi Suzan,

Fijn dat je initiatief neemt om samen met de buurt na te denken een herinrichting van de speeltuin. De gebiedsbeheerder en ik hopen dat jullie veel enthousiaste reacties krijgen en nemen snel contact op om vervolgstappen af te spreken.

Met vriendelijke groet,

Melanie van Erp,

Wijkcoordinator MHM

Reacties

Op 19 Oktober hebben we met een groep bewoners een fijn gesprek gehad met de wijkcoordinator en de gebiedsbeheerder. Hier was ook vertegenwoordiging van de dorpsraad bij aanwezig. Er is een conceptontwerp voorgelegd en hier hebben we input op gegeven. Met een paar aanpassingen heeft dit geleid tot bovenstaande definitieve ontwerp. Het speeltoestel aan de Elzenstraat gaat weg en hier komt een groene ruimte met een fiets- en wandelpad. De kinderen van de buurt kunnen deze plek blijven gebruiken als "verkeerspleintje". Op de speeltuin aan de Plataan komt in plaats van het huidige verouderde speeltoestel een nieuw toestel. Dit toestel is op deze avond in overleg gekozen en is hierboven te zien. Dit toestel zal Januari/Februari 2023 geplaatst worden en dan zal ook het toestel aan de Elzenstraat verwijderd worden. Ik ben blij dat we samen een mooie inrichting voor dit stukje Megen hebben gemaakt en kijk uit naar het resultaat!

Antwoord

In de eerste maanden van 2023 zal er ook aangevangen worden met de wijzigingen voor de Elzenstraat. Tot die tijd blijft het gele speeltoestel staan zodat we maar een korte tijd zonder zitten tot het nieuwe toestel aan de Plataan geplaatst is. Voor de invulling van de Elzenstraat zijn genoeg leuke ideeën en die leggen we graag aan jullie voor op een bewoner inloop avond op donderdagavond 13 Oktober 19:30-21:00, locatie volgt nog. Dan horen we ook graag jullie wensen en ideeën zodat we tot een concreet plan kunnen komen. Kom dus vooral langs en laat je stem horen! Qua groen indeling kunnen we voor de standaard beplanting van de gemeente kiezen. Maar heb jij groene vingers en wil je met een groepje hier af en toe de handen uit de mouwen steken? Misschien een kruidentuintje aanleggen waar de hele buurt van profiteert? Of een mooie pluktuin? Of heb je andere ideeën? Kom dan zeker ook even langs de 13e en meld je alvast even met je ideeën op deze website!

Antwoord

Update: vorige week een goed gesprek gehad bij de gemeente. Goed nieuws: We gaan een prachtig speeltoestel terug krijgen voor het toestel wat versleten is in de Elzenstraat!! Het speeltoestel (klimrek) in de Plataan is over enkele jaren ook aan vervanging toe en op deze plek zal een toestel komen met een glijbaan waar ook geklommen kan worden. Het streven is dat dit voorjaar 2023 geplaatst gaat worden. De keuze voor het nieuwe speeltoestel zal in overleg met de buurt gebeuren. Aangezien de speeltuin aan de Elzenstraat verdwijnt, kunnen wij als bewoners gaan meedenken over de invulling van deze plek. Centraal hierbij staan vergroening, ontmoeten en we gaan natuurlijk kijken wat we aan het parkeren kunnen doen. Dit kan ook zeker hand-in-hand met een kindvriendelijke omgeving, waar ze bijvoorbeeld nog lekker kunnen fietsen.

Antwoord

Onze kinderen zijn hier elke dag te vinden. Aandachtspunt namens een van de direct omwonenden: zij vinden het vervelend dat spelende kinderen onder hun carport komen. Misschien iets om over na te denken bij de herinrichting. Idee: Aan de overkant van de Naas, bij de Gouden Ham, staan sporttoestellen. Leuk voor jonge kinderen want je kan er ook gewoon mee spelen, voor oudere kinderen om zich uit te sloven, voor de lokale sportgroepen dankbaar om in te passen in hun buitensportprogramma's. Kan er helaas geen foto bij plaatsen.

Antwoord

Hoi Suzan, Goed dat jullie hier werk van maken want de speeltuin wordt veel gebruikt door kleine kinderen uit de buurt en het zou erg jammer zijn als de speeltuin wordt opgeofferd voor extra parkeerplaatsen. Er staat al zoveel blik in de straten. Succes. Groeten Carlo

Antwoord

Heel belangrijk om hier weer wat moois mee te doen. Er zijn genoeg kinderen in de omgeving die hier graag en veel spelen dus een mooi, groen, speelrijk initiatief is erg welkom.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 21-07-2022