Honden uitlaatplaats (omheind)

Is het mogelijk in Macharen om een hondenuitlaatplaats te maken

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Hallo Ton,
Sorry voor de wat late reactie.
Kan je jouw mailadres of telefoonnummer mailen naar a.van.der.heijden@oss.nl
Dan zorg ik dat degene die over de openbare tuimte gaat, contact met jou legt.

Gr. Alex van der Heijden

Hallo Ton,
Ik heb even bij gebiedsregisseur Robert van de Wolk geïnformeerd wat er kan;
Er zijn afspraken over die kun je vinden op de website van de Gemeente Oss, te vinden via www.oss.nl en in zoekbalk honden uitlaten intikken.
Er is in Macharen langs het kanaal een losloop terrein voor honden.
In de kern van Macharen zit niets, maar daar ziet de gemeente ook geen mogelijkheden voor.
Daarnaast mag je de hond overal uitlaten met uitzondering van in de speelterreinen, als je de poep maar opruimt.
Kan je hier wat mee?
Met vriendelijke groet,
Alex van der Heijden
Wijkcoördinator Megen, haren en Macharen
 

Reacties

Even gekeken op de kaart van Macharen. Inderdaad een lange strook hondenuitlaat langs het kanaal . Alleen jammer dat de de gemeente Oss al vele jaren de hondenuitlaatstroken zelf hebben opgeheven. Lees even het rapport van Rudi Schleedoorn " honden uitlaten in de gemeente Oss dat kan beter " dan wet je meer(ofniet). Als jullie in Macharen een omheind hondenlosloopterrein willen kan de gemeente Oss in Berghem Wilhelminasingel en Clausstraat het hekwerk en poorten komen ophalen, wij willen van de hondenlosloopterreinen af, graag zelfs.

Antwoord

Hallo Alex Toevallig ben ik al 1,5 jaar bezig met een hondenlosloopterrein in Berghem strak tegen mijn huis. Het viel mij op dat er in Berghem 10 ! omheinde losloopterreinen waren en ook in Schadewijk 10! In totaal alle dorpen samen 9. Dit komt omdat Berghem en Schadewijk mee hebben gedaan aan een proef in 2015. In Macharen en meerdere dorpen is helemaal geen omheinde losloopterreinen, en dat excuus dat er geen plaats is, dat is grote onzin. Een terechte vraag van een inwoner van Macharen maar bij de gemeente Oss moet je wel een lange adem hebben.

Antwoord

Hallo Alex. Het terrein langs het kanaal is niet afgesloten, alleen een grote wei met prikkeldraad. Op het einde van de Kapelhof richting kanaal is volgens mij wel een ruimte voor een hondenspeelveld. Ik hoor graag van je. Groeten Ton Kerkhof

Antwoord
Idee is ingestuurd op 18-05-2023