Bomenkap Sebastianusstraat

Goedenavond dorpsgenoten,

Ik ben in shock! Ik heb gezien dat er een kapvergunning is aangevraagd door de Gemeente Oss voor 20!! bomen op de Sebastianusstraat! Er staat op de site van de gemeente een 'uitleg' bij waar ik vragen bij heb. Heeft het daadwerkelijk te maken met het feit dat de bomen niet genoeg 'ruimte' zouden hebben of heeft het meer te maken met dat er een nieuw plan ligt mbt infrastuctuur en deze, in mijn ogen, gezonde bomen het veld moeten ruimen? Ik ben heel benieuwd of er meer dorpsgenoten 'moeite' mee hebben. 

mvg

Maureen

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Reacties

Goedenavond mevr. van Casteren, beste Reina, Ik ben het volledig met u eens dat mijn inziens het meer te maken heeft met een 'wegconstructie' als met bomen die geen ruimte zouden hebben voor groei.......ruimte genoeg lijkt me, zeker daar! Precies wat u zegt, de bomen zorgen voor een mooi en vriendelijk ogend 'entree' van Herpen! Ik zou graag weten of u al reactie heeft gekregen vanuit de Gemeente Oss, ik namelijk niet. Ook vraag ik me af hoe de bewoners van de Sebastianusstraat er in staan. Voor hen lijkt me dit toch een belangrijk issue. Ik overweeg (ondanks het feit dat ik niet aan de straat in kwestie woon maar het mij wel enorm raakt!) om de burgemeester mvr.Wobine Buijs een brief cq mail te sturen.

Antwoord

Beste Maureen,Nee, ik heb niets gehoord van de gemeente. Wel heb ik op de website van Oss gezien dat het plan voor de herinrichting in maart 2022 ter inzage heeft gelegen. Het definitieve plan zou in april geplaatst worden, maar dat heb ik nog niet kunnen ontdekken.Inmiddels is er al 1 boom gekapt vóórdat de vergunning verleend is. De kap van de rest is daarom stilgelegd. Ook heb ik gehoord dat er onder de mensen van Herpen wel vragen leven over het hoe en waarom van deze kap.Met vriendelijke groet,reinaMet vriendelijke groet,Reina van Casteren

Antwoord

Wij hebben de lintjes om de bomen ook gezien en vroegen ons af wat de plannen eigenlijk zijn. Het zou in onze ogen jammer zijn als deze bomen onnodig gekapt worden. Ze geven de entree van Herpen iets extra's. Ook wij hebben onze vraagtekens bij de argumentatie van de gemeente. In onze ogen is er helemaal geen beperkte groeiruimte voor de aanwezige bomen. Ga ter vergelijking dan maar in b.v. de Rogstraat kijken naar de groeiruimte die de bomen daar hebben gekregen. En nogal wiedes dat je ruimte creëert voor nieuwe bomen als je eerst de bestaande, gezonde bomen kapt. De werkelijke reden voor de kap staat, lijkt ons, aan het einde: Door de bomen te kappen kan er een duurzame wegreconstructie plaatsvinden. Wat houdt die 'duurzame' wegreconstructie in? Ligt daar een plan voor ter inzage dat duidelijkheid geeft? Zijn er alternatieven mogelijk?

Antwoord
Idee is ingestuurd op 19-07-2022