Toegankelijk voor rolstoelen maken

De bewoners van De Wellen en omliggende seniorenwoningen lopen vaak in dit park. Ook de mensen die in een rolstoel zitten worden vaak getrakteerd op een rondje park. Alleen kunnen ze geen rondje lopen zonder de weg over te steken. Op de hoek Krakenburg-Fratershof is het voetpad afgezet met betonnen palen, deze staan zo dicht tegen elkaar, dat je er met de rolstoel niet tussendoor kunt. Mensen moeten dat helemaal teruglopen of de weg over steken. 
wellicht kunnen deze palen vervangen worden door smallere palen of er een paar tussenuit halen. 
Dan kunnen de rolstoelbegeleiders makkelijk een rondje lopen en hoeven ze niet helemaal terug of de weg over te steken. Dat is best zwaar en de gemiddelde rolstoelgebruiker is niet meer de jongste.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Feedback van de gemeente

Dank u voor het plaatsen van uw idee op Mijn buurt Oss. Leuk dat u een idee heeft om uw buurt te verbeteren. Toch gaan we uw plan binnenkort van de website halen. De reden: • De website Mijn buurt Oss is voor ideeën waar u zelf mee aan de slag wilt. Bijvoorbeeld samen met buurtgenoten. En wij kunnen uw daarbij helpen. • Uw idee is iets waar alleen de gemeente Oss mee aan de slag moet. Dat soort wensen kunt u doorgeven door hier een melding te maken. Zie reactie betreft deze vraag per mail.

Reacties

Om eerlijk te zijn zie je in Oss in de hele infra bijna dit soort dingen. Zal heel mooi zijn als er rekening gehouden kan worden en dingen aangepast kunnen worden. Zo denk ik vaker bijvoorbeeld aan de stoepenovergangen ( er geen logica in ) Ik kom uit Drachten en zelfs daar wordt er heel goed aan deze dingen gedacht. Bij ons achter huis is de steeg zo smal ( en de heg zit zo dicht op het pad ) dat iemand met een scootmobiel bijvoorbeeld geen eens een goede draai kan maken om in de achtertuin te komen. ( met de fiets is het al lastig )

Antwoord
Idee is ingestuurd op 09-06-2021