Kroonring voor aan lantaarnpalen in Oss

In navolging van de gemeente Bernheze zou ik het fijn vinden wanneer wij zogenaamde kroonringen aan onze lantaarnpalen zouden krijgen om de plastic afvalzakken aan op te hangen op de inzameldagen. Hieronder een link naar informatie hierover. Het is gebruiksvriendelijk, geeft een opgeruimd straatbeeld. Afvalzakken blijven op de vastgebonden plaats hangen. Minder risico op het scheuren / open gaan van zakken en verspreiden van het afval door de straat. Deze investering verdient zichzelf terug door het verminderen van benodigde opruimwerkzaamheden na bijvoorbeeld harde wind.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

De gemeente kiest er op dit moment niet voor om de verzamelringen te plaatsen: - Vanuit andere gemeenten weten we dat er vaak zakken aan de ringen worden gehangen zodra de zak vol is. Ongeacht wanneer we de PBD zakken komen ophalen. Dit is niet wenselijk en geeft een rommelig straatbeeld. Het inzamelen van de zakken kost verhoudingsgewijs zo meer tijd. Nu pakken de beladers veel zakken tegelijk gemakkelijk op en gooien ze achterin de wagen. Zakken aan de haakjes moeten eerst losgemaakt worden of scheuren als ze van de ring worden afgetrokken. De lussen draaien in elkaar of mensen knopen de zakken vast en dat kost meer tijd per handeling. - We werken nu vaak met clusterplaatsen en met verzamelringen krijg je veel meer ‘stoppunten’. - De beste manier om te voorkomen dat zakken wegwaaien is door ze aan elkaar te knopen of er een steen of iets dergelijks op te leggen.

Reacties

Het zal tijd worden!

Antwoord

Prima oplossing, beter laat dan nooit.

Antwoord

Prima idee.

Antwoord

Echt een prima voorstel. Voorkomt een hoop overlast. 👍😊

Antwoord

Goed idee, rollen ze in ieder geval niet door de straat en gaan minder snel stuk.

Antwoord

In andere plaatsen ook gezien. Geen troep meer op straat. Ideaal!

Antwoord

Ik heb al op meerdere plaatsen deze ringen gezien!! 👍🏼

Antwoord

Gezien in Heesch. Top!

Antwoord

Heel goed idee. Bij ons Potgieterstraat waaien de zakken soms de voortuinen in. Lijkt me beter als alles bij elkaar blijft.

Antwoord

Heel goed idee. Bij ons Potgieterstraat waaien de zakken soms de voortuinen in. Lijkt me beter als allez bij elkaar blijft.

Antwoord

Ja goed idee, in andere gemeentes gezien... ziet er zoveel netter uit en ook met een stevige wind hangt het vast.. ipv over straat.

Antwoord

Top idee. Zie het in andere gemeentes en is veel netter en de zakken waaien niet weg

Antwoord

Super goed idee. Het ziet er inderdaad veel netter uit en minder kans op rommel bij harde wind

Antwoord

Goed idee! Als de zakken niet meer wegwaaien is dit beter voor het milieu.

Antwoord
Idee is ingestuurd op 08-04-2021