Speeltuin Havikskruid kindvriendelijker

De ijzeren speeltoestellen vervangen voor de ouderwetse kunstof speeltoestellen.

Met warme temperaturen zijn deze niet begaanbaar. 
 

Een voetbalveldje met een klimrek/speeltoestel en picknicktafels voor de volwassenen om de kinderen in de gaten te kunnen houden.


Dit als voorbeeld. Graag voorbeeld vermelden in de reacties.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Feedback van de gemeente

Beste initiatiefnemer, Vanuit de gemeente komen we graag met u in contact. Er zijn veel enthousiaste reacties, hier op de site. Er zijn enkele mailtjes naar u gestuurd. Is het mogelijk om contact met u te hebben over uw initiatief?

Hartelijk dank voor het plaatsen van uw idee op Mijn buurt Oss. Fijn dat u onze website heeft gevonden! Het is belangrijk dat uw buurtgenoten uw idee vinden. Probeer uw buurtgenoten te informeren over deze website zodat zij kunnen reageren op uw voorstel. Zij kunnen reageren op uw idee door het geven van hartjes en/ of reageren met een bericht op uw idee. Dit gaat gemakkelijk met de knop ‘Deel dit idee’. Over enkele weken wordt er met u contact opgenomen. Als u eerder vraagt heeft dan gerust met de wijk coördinator contact op. Succes!

Reacties

Dat is ind een goed idee... overal die ijzeren dingen in de piekenhoef. Die dat verzonnen heeft, heeft zelf geen kinderen denk ik. Echt totaal niet over nagedacht. Er is weinig te doen voor de kids, neem een voorbeeld aan de speeltuin bij de Wilhelmina singel in Berghem. Dat noem ik een speeltuin. Dus een schommel, glijbaan voor groot en klein, duikelrek, wipwap, klim en kleuter toestel en ga zo nog maar even door.

Antwoord

Misschien zijn schommels (en peuterschommel) ook een idee. Deze zijn nergens in de buurt.

Antwoord

Een vogelnestschommel en meer kleur/vrolijkheid. Betere afrastering i.v.m. veiligheid en auto's die er rijden. En een prullenbak op kindhoogte. Misschien zelfs een tapkraantje voor water om bij heet weer wat water te kunnen drinken, zoals ze bij de grote speeltuin hebben.

Antwoord

Helemaal mee eens. Voor onze kleinkinderen hopen wij dat er een kindvriendelijke speeltuin komt. Ber Wijnhoud

Antwoord

Inderdaad, er staat weinig waar de kinderen fijn kunnen spelen, bovendien wordt het allemaal gevaarlijk warm in de zomer en dat is ook nog eens oppassen bovendien! Hopelijk komt er speelmateriaal waar ze zich dan niet aan verbranden, het zou super zijn, een mooie gebruiksvriendelijke speeltuin!

Antwoord

De ruimte is gemaakt om kinderen te laten spelen. Helaas staat er te weinig waar ze echt mee en op kunnen spelen. In zo'n jonge wijk hoort zeker een mooie en kindvriendelijke speeltuin te staan.

Antwoord

De speeltuin is veels te leeg! Dus eens met het idee om de speeltuin aantrekkelijker te maken. Bijvoorbeeld een uitbreiding met een hinkelbaan, klimtoestellen, rekstok enz

Antwoord

De ruimte is gemaakt om kinderen te laten spelen. Helaas staat er te weinig waar ze echt mee en op kunnen spelen. In zo'n jonge wijk hoort zeker een mooie en kindvriendelijke speeltuin te staan.

Antwoord

Helemaal mee eens! Het is echt voor het oog gemaakt,, maar vanuit de praktische kant gezien is het eigenlijk niks. Totaal geen uitdaging voor de kids.

Antwoord

Deze generatie kinderen speelt te veel binnen en te weinig buiten. In heel de piekenhoef is er veels te weinig uitdaging voor kinderen.

Antwoord

Mee eens. Er is veel ruimte voor een mooi speeltoestel. Nu zijn er weinig speelmogelijkheden en is er weinig uitdaging voor de kinderen.

Antwoord

Zeker mee eens de speeltuin mag wat meer uitdaging hebben voor zowel de grote als de kleine kinderen we hebben een mooie oppervlakte waarmee heel veel kan.

Antwoord

Goed initiatief! Ik ontwerp en richt speelplekken in voor o.a. gemeenten, scholen en vakantieparken. Dus zeker wat betekenen voor onze mooie buurt :-)

Antwoord

Dat zou super zijn robert daar zouden we heel blij mee zijn dan kunnen we een mooi voorstel doen aan de gemeente.

Antwoord

Helemaal mee eens! Het ziet er futuristisch uit. Maar er zijn weinig speelmogelijkheden en als de zon er op schijnt, worden de speeltoestellen veel te warm!

Antwoord
Idee is ingestuurd op 14-03-2021